Ervaringen

Sylvia Bootsman Heb mijn kleintje (Engelse Cocker) net lekker gewassen met een zeep blok. Het is even wennen maar ik vind het lekker. (ook lekker voor mijn eigen handen. Eczeem gevoelig en prikt of tintelt niet… heerlijk)


Sanne Bennink
Mijn golden retriever had deze week een allergische reactie op een ander schoonmaak middel die ik gebruikt had met dweilen door de super goede producten van Lissy-Marion Brouwer was mijn golden de volgende dag al jeuk vrij.


Afgelopen weekend naar de jaarlijkse clubmatch van KC Hoogeveen, zoals eerder hier op de website vermeld, met een stand geweest. Aldaar een gediplomeerde trimster ontmoet die een gespecialiseerde trimsalon bezit! Haar naam is Natasja van der Poppe en zij heeft e.e.a. aangeschaft. Hieronder haar eerste bevindingen.

Quote:

Eindelijk natuurlijke verzorgingsproducten voor dieren op de markt, wat ook nog eens prettig werkt?

Nu heb ik natuurlijk de perfecte proef “monster” om op uit te proberen, mijn Bichon heeft het hele weekend lekker zich uit laten leven in onze overhoop gegooide tuin, met andere woorden; zij kon wel weer een borstelbeurt gebruiken. De vachtspray werkte erg prettig,  maakt de vacht niet te nat en het kam werk was zeker makkelijker, zelfs haar meest in gekrulde permanentje kon ik met gemak door.

Als eerste ging ik de vloeibare shampoo uitproberen. De beschrijving was simpel; de vacht nat maken, shampoo inwrijven en uitspoelen. Na al een kleine hoeveelheid begon de vacht al goed te schuimen, al het zand want zij had opgespaard stroomde direct uit haar vacht en dan die heerlijke geur. Niet te overheersend maar juist precies goed. Aangezien ik honden altijd twee keer was, leek mij het een goed plan om voor de tweede wasbeurt de Blok shampoo 2 in 1 te gebruiken. (achteraf misschien niet zo handig aangezien ik nu niet het ultieme resultaat van de shampoos kon beschrijven, maar mijn enthousiasme was te groot om mij in te houden).

Nu begon het spannend te worden, wij trimmers zijn zoals gewoonlijk de verdunnende shampoos gewend. Daar stond ik dan met een blok zeep in mijn handen, gewoon rustig blijven en lezen wat de beschrijving zegt; 15 min laten weken in warm water en uitsmeren op de vacht. Oké dat klinkt niet te moeilijk, ik had een klein stukje afgebroken en heb deze laten weken in wat water en nu aan de slag; vol verbazing was ik aan het kijken hoe de shampoo schuimde in de vacht en er kwam een heerlijke nootachtige geur los, in één woord heerlijk! Toen ik haar helemaal afspoelde voelde ik eindelijk de schone haren, zij had echt een “krakende vacht” iets waar wij altijd als trimmers op hopen naar het minstens twee keer insoppen met het hoog geconcentreerde shampoo die wij gewend zijn, meestal dan toch nog niet tevreden aangezien de vacht nog wat vettig lijkt, dus daarom nog maar een derde keer flink in soppen. Eindelijk een shampoo die goed zijn werk doet.

Na het wassen, even met de handdoek deppen om het meeste water uit haar vacht te halen. Toen ik de handdoek van haar afhield, verbaasde mij het hoe “droog “ zij al was, natuurlijk nog even na drogen met de föhn en kammen, maar het scheelde mij een half uur minder werk dan normaal gesproken. Binnen een mum van tijd was mijn grauwe viervoeter weer omgetoverd in een ware witte suikerspin.

© -Hugs & Paws-2017-

End Quote

Lees nog meer klik HIER >>

Hier het verhaal van PIP >>

Leest hier het verhaal van Timmy >>